Karpatka Ciasto stworzone jest według tradycyjnej receptury . www.papu24.pl

Odsłon oferty: 503
Data dodania: 2012-10-06 09:31:43
papu24
Użytkownik:

papu24
0 / 0 / 0
2.00 PLN

Podstawowy sposób dostawy


19.00 PLN kurier konto po wylicytowaniu przedmiotu będzie podane w mailu.


Koszt dostawy pokrywa kupujący!

Udostępnij

Ciasto stworzone jest według tradycyjnej receptury i stanowi połączenie wspaniałego ciasta ptysiowego z pysznym budyniowym kremem o nucie wanilii. Posypane cukrem pudrem i podane na deser, zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości. Mieszanki do wypieku ciasta i przygotowania kremu zostały stworzone na bazie najwyższej jakości surowców. Zgodnie z prawem nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.

Ciasto
Składniki: mąka pszenna, substancje spulchniające: wodoroweglan sodu i difosforan disodowy.
Krem
Składniki: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina i ryboflawina. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, orzechów laskowych i włoskich.

Do ciasta przygotuj tylko: 4 jajka, 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki), 250 ml wody (1 szklanka) Do kremu przygotuj tylko: 500 ml mleka, 100 g miękkiego masła lub margaryny

Zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. Masę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25 x 40 cm. Piec na złoty kolor w temp. 200 stopni C przez 30 minut. Drugą część ciasta piec tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta.

Wymiary:
Waga: 340g

Tagi: Inne Firma i usługi karpatka ciasto

Zobacz inne oferty papu24...
Powrót do listy ofert...